JAKOŚĆ OPARTA NA WIEDZY

Maestro Sol to frytura płynna zaprojektowana z myślą
o wymagających profesjonalistach. Z najwyższej jakości olejów ze słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw Mass Balance, stworzyliśmy kompozycję o unikalnych właściwościach użytkowych
i żywieniowych.

Nasza wiedza i wieloletnie doświadczenie pozwoliły opracować optymalną recepturę frytury. Dajemy Ci
z natury tylko to, co najlepsze.

Precyzyjnie dobrane proporcje trzech olejów roślinnych zapewniają doskonałe właściwości w warunkach długotrwałego smażenia w wysokich temperaturach.

Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.

Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia w wysokich temperaturach.

Wydłużony czas użytkowania nawet o 40%
w porównaniu do frytur palmowych.

Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw.

Płynna forma przyśpieszająca pracę i ułatwiająca filtrowanie.

Maestro Sol to frytura w linii premium. To gwarancja czystego
i komfortowego procesu smażenia oraz zachwycających efektów.

KOMFORT SMAŻENIA

- ograniczenie uciążliwego dymienia

- szybkość rozgrzewania

- łatwość filtrowania

 

 

NAJLEPSZA WYDAJNOŚĆ

- wydłużona trwałość produktu

- maksymalna efektywność

   kosztów i czasu pracy

- niska absorpcja tłuszczu przez

   smażone słodkości

DOSKONALE USMAŻONE POTRAWY

- chrupiące

- smakowite i lekkostrawne

- o złocistej barwie

 

 

Testy laboratoryjne w procesie nieciągłym,  6 cykli/ h

Badane frytury nie zawierają tłuszczów utwardzonych

Związki polarne %

Frytura Maestro Sol

Frytura palmowa

Kompozycja tłuszczów roślinnych z przewagą oleju rzepakowego

Czas smażenia (h)

DŁUŻSZA TRWAŁOŚĆ

Podczas smażenia, pod wpływem wysokich temperatur  w tłuszczu pojawiają się tzw. związki polarne. Mierząc zawartość tych związków we fryturze można określić, czy tłuszcz jeszcze jest dobry do smażenia, czy zużył się na tyle, że należy go wymienić. W Polsce według prawa zawartość związków polarnych nie może przekraczać 25%.

Maestro Sol w porównaniu do frytur palmowych osiąga graniczna ilość związków polarnych prawie po dwukrotnie dłuższym czasie użytkowania.

UNIKALNA KOMPOZYCJA

Olej z naturalnej odmiany słonecznika wysokooleinowego ma wyjątkowe proporcje kwasów tłuszczowych z dużą przewagą kwasów jednonienasyconych - odpornych na przemiany podczas smażenia. Olej wysokooleinowy zapewnia doskonałe parametry do głębokiego smażenia przy jednocześnie bardzo korzystnym profilu żywieniowym.

 

 

 

Recepturę frytury dopełnia wysokiej jakości olej rzepakowy oraz tłuszcz palmowy. Surowiec z palmy pozyskujemy  ze zrównoważonych  upraw, certyfikowanych przez RSPO. Organizacja ta zajmuje się promowaniem wykorzystania oleju palmowego i jego produktów w taki sposób, aby zagwarantować jak najmniejsze negatywne oddziaływanie na środowisko.

Nieustannie testuje receptury swoich produktów we współpracy z cukiernikami.
Długotrwałe próby i obserwacje zachowania tłuszczów
w wymagających warunkach pozwoliły skomponować fryturę o unikalnym składzie.

 

 

Doskonale wysmażone, chrupiące i złociste faworki

KRUSZWICA NADAJE NOWE ZNACZENIE FRYTUROM

DOBRO Z ROŚLIN

Maestro Sol to 100% tłuszczów roślinnych. Jego receptura zapewnia korzystny dla zdrowia profil żywieniowy.

Odpowiednia kompozycja kwasów tłuszczowych.

Bez izomerów trans i tłuszczów uwodornionych.

Bez alergenów i roślin genetycznie modyfikowanych.

Dołącz Maestro Sol do profesjonalnego wyposażenia Twojej cukierni

Maestro Sol najlepsza frytura na runku
Doskonale wysmażone pączki dzięki fryturze Maestro Sol
Doskonale wysmażone, chrupiące i złociste faworki, dzięki fryturze Maestro Sol
Doskonale wysmażone, chrupiące i złociste faworki, dzięki fryturze Maestro Sol

Zamów Maestro Sol

Jeżeli jesteś zainteresowany produktem skontaktuj się z przedstawicielem firmy:

Zachodniopomorskie, lubuskie - 606 802 955

Kujawsko-pomorskie - 692 459 043

Pomorskie - 601 619 294

Podkarpackie, lubelskie - 606 802 971

Łódzkie, świętokrzyskie - 602 796 716

Śląskie, opolskie - 606 311 083

Małopolskie -606 802 950

Dolnośląskie - 692 459 051

Wielkopolskie - 602 732 515

Mazowieckie, podlaskie, warmińsko-mazurskie -500 038 529

 

Lub napisz do nas

Co jest kluczowe w procesie smażenia?
Dowiedź się więcej na:

przyjaznesmazenie.pl

Odkryj przestrzeń pełną inspiracji,
wiedzy i praktycznych porad
dla branży cukierniczo-piekarskiej

akademiamistrza.pl

Poznaj 8 nawyków
dobrego smażenia

8 nawyków
dobrego smażenia